Çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması için hazırlanan 365 Gün Öykü Platformu okul öncesi çocukların faydalanabileceği bir adres olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen materyallerin bu platformda paylaşılacağına dikkat çekilmektedir. Çocukların erken dönemlerde okuma alışkanlığı kazanması amacıyla öykü vb. paylaşımların yapılacağına dikkat çekilmektedir. İşte sizlere 365 gün öykü adlı platforma dair detayları aktarıyoruz.

365 Gün Öykü Platformu Erişime Açıldı

Çocukların kelime haznesinin ve konuşma yeteneklerinin geliştirilmesi, dinleme ve okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla erişime açılan 365 gün öykü platformundan faydalanmak isteyenlerin "365gunoyku.meb.gov.tr" adresini ziyaret etmeleri yeterli olacaktır. Okul öncesi çağda bulunan çocuklar için öğretmenler tarafından çeşitli görsellerin ve tasarımların hazırlanmasıyla oluşturulan 53 resimden oluşan öykü kitabının bu platformda yer aldığı aktarılmaktadır.

Ayrıca çocuklarda duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla iklim değişikliğinden çeşitli küresel sorunlara kadar pek çok konu ile ilgili materyallere yer verildiği de belirtilmektedir. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli vakitleri geçirmek istediğinizde şiir, tekerleme, bilmece, kavram ve gezi türlerinde içeriklere bu platformdan ulaşabilirsiniz.