Öğretmenler üzerinde yapılan algılar giderek artıyor. Öğretmenlerin neyin hoşuna gideceği düşünülerek, nelerden prim yapılacağı hesaplanarak hazırlanan sosyal medya paylaşımları öğretmenlerin vaktini bir yana parasını da çalmaya başladı.

Öğretmenlere hoş görünmek için her şeye karşı çıkarak beğeni ve yorum alan birçok sosyal medya hesabının foyası ortaya çıkmaya başladı. Sendika kurup geziler düzenleyen mi dersin, uzman öğretmenlikte sınavın kaldırılması için mücadele ettiğini iddia edip uzman öğretmen kitabı satanlarla iş birliği yapanlar mı yoksa önlük gündem saptırmadır diyerek üstüne işbirliği önlük linkleri mi paylaşanlar mı dersin. Öğretmenler bu tarz algılardan artık bıkmış vaziyette.

Öğretmenleri rahatsız eden konulardan bir diğeri de duyumcular. Bu duyumcular tıpkı futbol fenomenleri gibi hareket ederek, sürekli içeriden bilgi aldıklarını iddia ediyorlar. Bakan ile yakın olduğunu söyleyen, bürokrat olduğunu söyleyen hatta bakanlıkta çalıştığını iddia eden sosyal medya duyumcuları öğretmenleri yıldırmış vaziyete.

Biz Öğretmen Haber bu tarz bilgi kirliliği ile sonuna kadar mücadele edeceğimizi tekrardan duyurmak isteriz.