En son emeklilere 5 bin TL müjdesi ile iktidar takdirleri toplamıştı. Şimdi ise öğretmenler öğretmenler günü hediyesi olarak 5 bin TL bekliyor.

Öğretmenler Müjde Alacak mı?

Her yıl tüm coşkuyla kutlanan 24 Kasım öğretmenler Günü, öğrencilerin öğretmenlerinin değerini ve onlara gösterdikleri sevgiyi kutlamanın en güzel günü. Bu özel günde öğrenciler öğretmenlere güzel hediyeler ve anılar sunabiliyor. Bu yıl ise kulis bilgisi olarak gelen ve sonra da gündemden hiç düşmeyen adeta iktidara baskı yapılan öğretmenler günü ikramiyesi adı altında öğretmenlere 5 bin Tl dağıtılacağı öngörüldü. Açıkçası Bakan Tekin’in konuşmalarına göre ikramiye hala gündeme alınmış değil. Hatta ikramiye o kadar gündem oldu ki muhtemelen öğretmenler hayal kırıklığına uğrayacak.

İşte Milli Eğitim Bakanı’nın O Temkinli Açıklamaları!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur. Biz öğretmen arkadaşlarımızın özlük hakları ile ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz" dedi.