Öğretmenlerin bu sene ara tatilleri online olarak başlıyor. Eğitim videoları da bu yüzden çok önem taşıyor.

Yarın Seminerlerin Startı Veriliyor!

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı için ilk ara tatil yarın başlıyor. Mesleki çalışmalar online olarak yapılacak. Mesleki eğitim seminerleri 17 Kasım’a kadar sürecek. Yarın erişime açılacak olan ve 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek eğitime tüm öğretmenlerin katılması zorunlu. Öğretmenlerin tek bir video izlemesinin kabul edilmeyeceği, tüm videoları 17 Kasım tarihine kadar izlenmesi gerektiği paylaşıldı. Mesleki eğitim seminerinin konuları da belli oldu. Bakanlık tarafından yayımlanan bilgiye göre öğretmenlere bu seminerler için verilecek olan ek ders ücretinin alınabilmesi için de seminer videolarının tamamının izlenmesi gerekmektedir.

MEB Öğretmen Yerleştirme ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 2.11.2023 tarih ve ''13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi'' konulu yazısı:Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak mesleki çalışmaları İlgi Makam Onayı doğrultusunda Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştireceklerdir.

Bakanlığımız birim amirlerinin sunumlarından oluşan eğitimleri, tüm yönetici ve öğretmenlerimizin 13 Kasım 2023 Pazartesi gününden itibaren 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 23.59'a kadar ÖBA üzerinden tamamlamaları gerekmektedir.