Öğretmenlerin ek ders ücretleri normalde bir sonraki ay hesaplarına yatıyor. Ancak Aralık ayı ek ders ücretleri yıl sonu olduğu ve ücretler o yılın bütçesinden ödendiği için Aralık ayının son haftasında ödeniyor.

Bu yılsa Aralık ayının son işgünü sona ererken yurdun dört bir yanında birçok il ve ilçede öğretmenler ek ders ücretlerini alamadılar.

Aralık Ayı Ek Ders Ücreti Erken Yatacaktı!

Bizimde defalarca haberini yapmamıza rağmen bizim kadar bile öğretmenlerin ödemeleriyle ilgilenmeyen ilçe milli eğitim müdürlükleri olduğunu öğrendik. Çok sayıda gelen mail ve mesaj yollarıyla ek ders ücretlerinin yatmadığını ve yatmama sebebinin ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ödenek başvurusunda bulunmadığı için yatmadığı söyleniyor.

Bursa Mustafakemalpaşa, Hatay Samandağ ve daha onlarca ilçe milli eğitim müdürlükleri yılbaşı öncesi ek ders ücretlerini yatıramadı. Bu duruma öğretmenlerden tepki büyüyor. Çünkü öğretmenler planlamalarını buna göre yapmışlardı ve ihmal sonucu böyle bir şeyin olması bir kesim öğretmenleri sinrlendirdi.

TÖB’den Konu İle İlgili Sert Çıkış Geldi!

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Başkanı Deniz Ezer sorunun ilçe milli eğitim müdürlüklerinin liyakatsiz kişilerce yönetilmesi ve ihmal sonucu ortaya çıktığını ve öğretmenlerin mağdur olduklarını söyledi. Sol adlı siteye açıklamalarda bulunan TÖB SEN Başkanı Deniz Ezer şunları söyledi;

Ezer “Ek ders ücretleri bir önceki ay öğretmenin girdiği ek derslerin ücretidir. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da 2023’ün hesap kesimi yapılırken bu ilçeler para nakli istememiş. Kimi ilçelerin de istediği ama merkezden gönderilmediği söylendi ama bir kopukluk var bürokraside ya da iletişimde. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri istemeyince 2023 bütçesi kapanmış oluyor. Böylelikle bu sorun ortaya çıktı" dedi.

Şimdi de "Ödeyelim, ama kapattık 2023 bütçesini, nasıl ödeyeceğiz?" tartışması yaşandığını kaydeden Ezer, bu durumda öğretmenlerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Ezer "‘Biz bu mağduriyeti en kısa sürede geçiştireceğiz’ diyen bir bakanlık var. Ama Şubat ayına kadar da uzama durumu var. Milli eğitimde hesap kesimleri genellikle ek ders için ayın 1’inde, maaş için 8’inde yapılır. Dolayısıyla Ocak’ta yapıldığında bir sonraki aya yansıyacak. Ama şu anda sözde bu mağduriyeti gidereceklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.