Geçtiğimiz haftalarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde gündem Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiydi. Bütçeden en fazla pay ayrılan bakanlık bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı olurken geçtiğimiz dönemi değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mecliste soru yağmuruna tutuldu.

PDR normu, ikramiye, atama…

Cumhuriyetin 100.yılında öğretmenler birçok sorunla karşı karşıya. Sorunların başında yaşanan ekonomik krizin sabit gelirle çalışan diğer meslek mensuplarını olduğu gibi öğretmenleri de vurması. Buna bir nebze olsun çözüm olması için bütçe görüşmelerinde birçok milletvekili Bakan Tekin’e öğretmenlere ikramiye verilmesi gerektiğini hatırlattı. Sendikalar ve öğretmenlerin bireysel taleplerinin yanına meclisteki muhalif vekillerin ikramiye baskısı da eklendi.

İkramiyeye ret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü ikramiyesi oylaması yapıldı. Cumhur İttifakı milletvekillerinin verdiği ret oyuyla birlikte öğretmenlere ikramiye verilmesi kabul görmedi. Öğretmenler günü ikramiyesi bir başka bahara kaldı.