Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan konuyu MHP Milletvekili aracılığıyla meclise taşıyor.

Ziyaret Sonuç Getirecek!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan yakındığımız bir konu üzerine harekete geçti. Öğretmene şiddet haberleri gün geçtikçe artarken Türk Eğitim Sen Genel Başkanı’ndan şiddeti önleyici hareket geldi. MHP Grup Başkanvekili ile görüşen sendika başkanı, Erhan Akçay’ı ziyaret ederek gereken adımlar için her şeyi yapıyor.

Konuşulanlar arasında öğretmene şiddet konusu ve 24 Kasım ikramiyesi de gündemdeydi. Şiddet konusunda büyük adımlar atan Sendika Başkanı görüşmelerinden sonra, MHP grup başkan vekili Erkan Akçay konunun meclise taşındığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Açıklaması Şöyle;

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Sayın Erkan Akçay’ı ziyaret ederek, 24 Kasım İkramiyesi ve eğitim çalışanlarına şiddeti önlemeye dönük hazırlamış olduğumuz kanun tekliflerini sunduk. Yakın alakası için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Öğretmene ve genelde kamu görevini yürüten çalışanlara yönelik saldırılar bu toplumun ayıbıdır. Özellikle son zamanlarda artış gösteren şiddet hadiselerinin önüne geçebilmek için, önleyici tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal bir düzenleme kaçınılmazdır. Öte yandan, meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlara bir nebze olsun çözüm bulmak ve takdir etmek anlamında da 24 Kasım İkramiyesi verilmesi çok anlamlı olacaktır. TBMM’deki tüm milletvekillerimizin, bu son derece makul olan her iki beklentimize de kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz.''