Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, basın açıklaması düzenleyerek sordu: Müdür bey neyi amaçlıyor? Öğretmenler odasının özel yaşam alanı olduğunu ve güvenlik bahanesiyle öğretmenler odasına güvenlik kamerası takılamayacağına dikkat çeken Selim Aydın, bu karar etik ilkelere de, kanunlara da, mevzuata da uymaz dedi.

Öğretmenler odasına kamera takmak mobbingtir

Öğretmenler odasına takılan kameranın aynı zamanda öğretmenlere mobbing uygulamak olduğunu da ifade eden şube başkanı Selim Aydın, kameranın sökülmesi için Cuma gününe kadar süre tanıdı. Aksi halde il milli eğitim müdürlüğü ile temasa geçeceklerini ve şikayetçi olacaklarını belirten Aydın, sürecin takipçisi olacağız dedi.

Sendika üyelerinin de sert tepki göstermesiyle konuyla özel olarak ilgilenen Türk Eğitim-Sen okulda nasıl bir güvenlik açığı olabileceğini sorguladı. Okulda güvenlik tedbirlerini alınmasına karşı olmadıklarını ancak bunun da Milli EĞİTİM Bakanlığı tarafından çizilen çerçevede yapılması gerektiğini vurgulayan sendika nasıl ki spor salonlarına, yüzme havuzlarına, tuvaletlere, ibadethanelere kamera konamıyorsa öğretmenler odasına da konamaz dedi.