Atama takviminin ne zaman belli olacağı, atama bekleyen yüzlerce kişi tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili her türlü ihtiyaç durumunda gerekenin yapılacağını belirtmişti. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Gerçekleşecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her zaman bütçe görüşmelerini işaret ediyordu. Bugünlerde ise bütçenin Genel Kurul’dan geçmesini beklediğini söyledi. Ardından kontenjanları nasıl değerlendirileceği belli olacak dedi.

Öğretmen atama takvimi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’da açıklamalarda bulundu;

Hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliklerinin hep eğitim-öğretime verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i, bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da, ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde, gerekeni yapacağız.

Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Biz eğitim-öğretim konusunu, doğrudan bekamızı ilgilendiren millî bir mesele olarak görüyor, her türlü siyasi hesabın üstünde tutuyoruz. Bu konuda her türlü ufuk açıcı tenkide, yol gösterici teklife de açığız."