Milli Eğitim Bakanlığı 1.ara tatil için 13 Kasım Pazartesi ile 17 Kasım Cuma günleri arasında kalan haftayı belirledi. 5 gün olan tatil hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle tam 9 günü buluyor. 10 Kasım Cuma okulun bitmesiyle birlikte öğrenciler tam 9 günlük bir tatile giriyor.

Öğretmenler seminere

1.dönem ara tatilinin başlamasıyla birlikte okullar tam 9 günlük bir ara tatile girmiş oluyor. Öğrenciler okula gitmezken öğretmenler seminer çalışmalarına katılacak. Seminer çalışmalara büyük ısrarlar sonunda bakanlık tarafından online yapılacak. Bakan Tekin sonraki ara tatillerde yüz yüze seminer çalışması yapılacağı duyurdu ancak 2.dönem ara tatili de Kurban Bayramı’na denk gelmesi itibariyle seminer çalışması bile yapılır mı kesin değil.

Bu ara tatildeki seminer çalışmalarında eskisi gibi öğretmenlerin tek bir video izlemesi yeterli değil. Tüm videoların tıklanarak izlenmesi sonunda öğretmenler seminer çalışmasını tamamlamış gözükecek. Bakan Tekin seminer çalışmalarında takip edilecek videolar konusunda ise oldukça hassas. 2.dönem ara tatili için ise bakanlığın nasıl bir karar vereceği henüz bilinmiyor.