2005 yılında Trabzon Havalimanı mevkisinde yaşanan bir trafik kazasında ağır yaralanan Nagehan Özdemir, belindeki sinirlerin hasar görmesi sonucu yürüme yetisini kaybetti. O dönemde öğretmenlik yapan Özdemir, uzun süreli tedavi süreci sebebiyle mesleğine ara vermek zorunda kaldı.

Öğretmenliğe Geri Dönüş

Tedavileri tamamlandıktan sonra Nagehan öğretmen, öğretmenlik yapmaya psikolojik olarak hazır hissetti. 2020 yılında EKPSS'ye katıldı ve 2022'de Trabzon'da bir ilkokulda göreve başladı. Kendi ifadeleriyle çocuklarına duyduğu sevgi, bu geri dönüşte en büyük motivasyon kaynağı oldu.

"Kaza sürecinde çevremdekiler, 'Öğretmenliğe dönsen senin için iyi olur.' dedi. Ama çocuklar için iyi olabileceğini o dönem düşünmüyordum. Ben hakkıyla bu işi yapabileceğime inandığım zaman geri dönmeye karar verdim. 2 yıldır görev yapıyorum."

Öğrencileriyle Olağanüstü Bağ

Özlemiştik birbirimizi, güzel bir kavuşma yaşadık" diyerek öğrencileriyle olan bağını ifade eden Özdemir, bu kuvvetli sevgi bağının onun yaşama bağlanmasında büyük bir rol oynadığını belirtiyor. Öğrencilerinin de öğretmenleriyle olan bu özel bağın farkında olduklarını okulun müdür yardımcısının anlattığı bir anekdotla görebiliriz.

"Bir gün doktora gitmesi gerekiyordu, 1-2 saat sonra geldi okula. Sınıfıyla ben ilgileniyordum. Sınıfı ona teslim ederken öğrenciler Nagehan hocama öyle bir sarıldılar ki düşürecekler diye korktuk."

Nagehan öğretmenin ilham veren hikayesi, engellere rağmen hayata ve mesleğe olan bağlılığının güçlü bir örneğidir. Öğrencileriyle kurduğu bu kuvvetli bağ, her iki taraf için de hayatın anlamını derinleştiriyor.