Mülakat kalkacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ama haftalardır yapılan açıklamalar mülakatın devam edeceği yönünde. Peki ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü ezilecek mi? Bakan Tekin mülakat puanının yüzdesel etkisi ve şeklinde yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Peki, öğretmen atamalarında mülakat olacak mı, mülakat puanı ne kadar, yüzde kaç etkili? Mülakat kalıyor mu? İşte ayrıntılar…

Öğretmen Atamalarında Mülakat Olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada “Kendisini ifade edemediğini bilmediğim bir kişiye çocuğunuzu emanet edemem" dedi. Bakan Tekin, mülakat sistemi için düşünülen formüllere de dikkat çekti.

Atamalarda Mülakat Ne Kadar ve Yüzde Kaç Etkili Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kamuya öğretmen alımlarında mülakatlarla ilgili “Yüzde yüz mülakat puanı ile atanan öğretmen var. Ben de yüzde 50’ye düşürüyorum” yorumunu yaptı. Mülakatın nasıl olması gerektiği ile ilgili düşünülen formüllere değinerek “Kendisini mülakata alanları bilmeyecek. İki üç kişilik mülakat kimi alacağını bilmeyecek. O da bilmediği için kime torpil yapacağını bilmeyecek kamera kaydı. Bir de mülakat komisyonu o an verecek sonra müdahale etmeyeceği bir düzen” ifadelerini kullandı.

Mülakat konusu yine gündeme düştüğü an Milli Eğitim Bakanı’nın canlı yayında bu konuşmaları da yine gündem oldu. Nitekim bu açıklamalarla beraber birçok açıklaması mülakatın gerçekleşeceği yönünde. Yaptığımız haberler ya da X platformunda ki yüksek sesler hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’In söyledikleri işe yaramıyor gibi duruyor. Peki siz mülakat konusunda ne düşünüyorsunuz?