Hatay’da düzenlenen törende yaptığı konuşma ile tepki toplayan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü istifa edecek mi? Bu kadar tepki toplayan konuşma ayrıntıları neler? İşte açıklama…

Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmeli mi?

Milli Eğitim Hatay’da düzenlene öğretmenler günü etkinliğinde depremde vefat eden öğretmenleri sayarken ücretli öğretmenleri ve özel okulda çalışan öğretmenleri saymaması tepki odağı oldu. Depremde ölen öğretmenlerin listesi olarak paylaşan Milli Eğitim Müdürü özel okul öğretmenlerini ve ücretli öğretmenlerini saymadığı için resmen istifaya çağrıldı.

Hatay il milli eğitim müdürlüğü tarafından öğretmenler gününe özel yayınlanan video da ücretli çalışan öğretmenlerimizin ve özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin birçoğunun ismi sayılmadı. Çoğunun ismi sayılmayınca videoya tepkiler gecikmedi.

Bu kadar tepkinin olması, ölümde bile kadrolu ücretli öğretmen ayrımının yaşatılması dolayısıyla oldu. Normalde bile günümüzde ücretli ve kadrolu öğretmen ayrımı yapılmaması istenirken, hatta ücretli öğretmenliğin olmaması gerekirken, canlarını kaybeden öğretmenlerimizin madem ismi sayılarak bir öğretmenler günü töreni yapılıyorsa bunun da etraflıca düşünülmesi gerekmez mi soruları akıllara geldi.