Birçok muhalif milletvekili tek tek bakana sorularını yöneltiyor. Sorulan sorular arasında mülakatların kaldırılması ve yüksek öğretmen atama sayısıs talebiyle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere 1 maaş ikramiye verilmesi yer aldı.

Öğretmenler gününde 1 maaş ikramiye

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İlhami Özcan Aygün söz alan vekillerden biri oldu. Özcan,  ‘’Sayın Bakan, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle baş tacı öğretmenlerimize en az 1 maaş ikramiye vermenizi buradan sizlere öneriyorum. Yine, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atamasını sizlerden bekliyoruz.’’ Dedi.

Yine CHP Milletvekili Nail Çiler söz alarak konuyla ilgili 24 Kasım’da ikramiye talebini yeniledi. Çiler sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

Sözlerime başlarken tüm öğretmen arkadaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ben de cumhuriyetin 100’üncü yılında öğretmenlere bir can suyu, bir nefes olsun diye bir maaş ikramiye verilmesini temenni ediyorum; eğer bunu Meclise getirirseniz arkadaşlarla hep birlikte destekleyeceğiz.

Milletvekili Mustafa Erdem 1 maaş ikramiyeyi yasalaştırma çağırısında bulundu ve ‘’Öğretmenlerle ilgili de Sayın Bakanım bir müjde vermiş, öğretmenlerimize bir önlük hediyesi yapacakmış 24 Kasımda. Sayın Bakanım, gelin öğretmenlere o hediyeyi 1 maaş ikramiye olarak yasalaştırın, onların da geleceğini karartmayın diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.’’ Dedi.