Memur zammı için hükümet ile sendikalar görüşmelerinde Kamu-Sen son görüşmelere katılmama kararı aldı.

Memur Zammı Görüşmelerinde Kamu-Sen Eylemi

6 Milyon 500 bin memur ve memur emeklisinin merakla beklediği görüşmeler hız kesmeden devam ediyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde artık sona yaklaşılıyor. Açıklanan takvime göre 22 Ağustos’ta takvim tamamlanıyor. Süreç devam ederken de gündem olan bir gelişme yaşandı. Kamu-Sen son oturuma katılmama kararı aldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’den ses getirecek bir demeç geldi. “ Daha önce 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde de olduğu gibi 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri tam anlamıyla fiyaskoya dönüştü” dedi. Son oturuma katılmama kararı alan Başkan Önder Kahveci ekonomik zorlukların masada görüşerek, müzakere ederek çözüme kavuşmasından yana olduğunu açıkladı.

Sorunların Çözümü İçin Masada Müzakere Ettik Ama Olmadı!

Kamu çalışanlarının yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle karşı karşıya kaldıkları güçlükleri aşmalarını sağlayacak tedbirlerin masada müzakere yoluyla kararlaştırılması, çalışanların mali ve özlük haklarının piyasa gerçekleriyle örtüşecek biçimde ilerletilmesi gerektiğini vurguladıklarını aktaran Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm sorunların masada müzakere edilerek sonuca ulaştırılması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Hükümet’in Teklifi Ne Kadar Olmuştu?

Hükümetin zam teklifi 2024 için yüzde 15+10, 2025 için 6+5 yüzde oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklife tepki gösterdi. Teklif üzerinde 22 Ağustos tarihine kadar uzlaşılmazsa hakem heyetine gidilecek. Hükümet, ilk teklifinde 2024 için yüzde 14+9, 2025 için 6+5 oranında zam önermiş, Memur-Sen zam teklifini kabul etmemişti. Teklif, 2024 için yüzde 33 olan Merkez Bankası tahmininin de altında kaldığı için sendikaların tepkisini çekmişti.