Memur maaşlarına tazminat ödemesi için yeni karar çıkıyor. Hükümet memur maaşları ile ilgili yeni düzenleme için hazırlıklara başladı.

Yeni Tazminat Ödemesi Getiriliyor!

BDDK’nın İstanbul’a taşınması ile beraber İstanbul’a taşınan personelleri ne ciddi miktarda belediye tazminat ödemesi gündemde olunca, memurların da maaşına yeni tazminat ödemesi gündeme girdi.

Özellik Ankara İstanbul gibi illere tayin çıkan ya da zorunlu tayinle giden memurlar için hayat tazminatı adı altında düzenleme her an gelebilir. Bu gelişmeler ve gündemden sonra Hükümet 86 maddelik torba kanun teklifi üzerinde yapılan plan ve bütçe komisyonu görüşmeleri sırasında BDDK personeline ek tazminat verilmesine dair maddeyi geri çekecek ve tüm memurları kapsayan geniş kapsamlı bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

BDDK personeli için 2023 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşınma tazminatı 35 bin TL, 2024 yılında ise 45 bin TL olarak karşımıza çıkacaktı. Muhalif milletvekilleri bu duruma karşı çıkarak tüm memurların bu haklardan yararlanması gerektiğini öne sürdü. Yapılacak yeni tazminat düzenlemesi ile tüm memurları kapsayan ikramiye, tazminat, taşınma ücretleri gibi tazminatların ödenmesi hükümetin başlıca konularından oldu.