TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine devam edilirken öğretmenlerin sorunları gündem oldu.

Mülakat Kaldırılsın!

Milletvekili Mehmet Karaman mülakatlara dair sert bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

“Öncelikle verdiğiniz söz tutulsun ve mülakatlar kaldırılsın. Bu vaat sadece sizin değil, tüm partilerin seçim beyannamesinde zaten vardı, ancak iktidar sahibi ve icra makamı olarak “Mülakatları kaldıracağız.” diyerek söz verdiniz, o hâlde Cumhurbaşkanımızın bu sözü artık geride kalmasın, lütfen mülakatları kaldırınız. Hâlâ akıbeti meçhul bir sınava hazırlanan gençlere, yıllarını feda etmiş adaylara da bu zulmü reva görmeyin; insanların hayalleriyle oynamak bu kadar kolay değil. “İlla ki biz yapacağız.” diyorsunuz, buyurun, yetki zaten sizde, gerekeni yapın, biz de size destek olalım diyorum.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Cevaplasın!

İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin’den mülakatlar ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Bakan Tekin’e seslenen MV. İsa Mesih Şahin sizden önceki bakanlar gençlerimizin hakkını mı yiyordu diyerek sert bir çıkış yaptı. İşte o açıklama;

“Evet, tabii, seçim öncesi iktidarın bir sözü vardı “Mülakatları kaldıracağız.” diye. Seçimden sonra Sayın Bakanın belirsiz bir açıklaması hâlâ zihinlerde bir soru işareti olarak duruyor. Bu konuda bugün burada, kamuoyunun önünde Sayın Bakanın kamuoyunu, özellikle de bizi ekran başında bekleyen genç arkadaşlarımızı, özellikle de öğretmenlerimizi tatmin etmesini bekliyoruz. Sayın Bakan, seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanının sözünü de aşarak “Mülakat gibi mülakat yapacağız.” dediniz. Öncelikle “mülakat gibi mülakat” ne demek? Bu konuyu kesinlikle şu kürsüden cevaplamanız gerekiyor. Sizden önceki bakanlar mülakat gibi mülakat yapmıyor muydu? Sizden önceki bakanlar gençlerimizin hakkını mı yiyordu, bir adaletsizlik mi oluyordu? Bu konuyu Sayın Bakanın bu kürsüden cevaplaması şarttır.”