Milyonlarca öğretmen ve öğrenci bu haberi heyecanla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

31 Mart pazar günü yerel seçimler uygulanacak. 81 ilden onlarca vatandaş belediye seçimlerine katılacak. Okullarda hazırlıkların başlayacağı ve sandıkların kurulacağı bir seçim sürecinde en çok merak edilen soru ertesi gün okulların tatil olup olmayacağıydı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Bakanlık tarafından alınan karar ile okulların bir günlüğüne eğitime ara verilmesi istenmişti.

1 Nisan Okullar Tatil mi?

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler geçtiğimiz yıl uygulanan tatil kararının bu yılda yerel seçimlerde uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyordu. Bu soruya yanıt geldi. İlk kez bir yerel seçim sonrası 1 Nisan tarihine denk gelecek.

20 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda belirsizlik tamamen giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün tatil edildiğini duyurdu. 31 Mart günü okullara kurulan sandıkların kaldırılması için bir günlük eğitime ara verilecek. Öğrenciler Cumartesi, Pazar ve Pazartesi toplamda 3 gün tatil fırsatı elde etmiş olacak.