Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki hafta açıklayacağı yeni müfredat öncesinde farklı detaylar açığa çıkmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından alınan karar ile 3 ders 4 temel beceriye ayrılmış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kademeli olarak değişiklik yapacağı yeni müfredat açıklaması öncesi hareketlilik sürüyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanla beklediği yeni dönemde nelerle karşılaşılacak henüz bilinmiyor. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantı sonrası yeni müfredata yönelik detaylar açığa çıkmış olacak.

Paylaşılacak yeni karar öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı 3 farklı ders için müjde verdi. Bu derslerin 4 temel beceriye ayrıldığı ifade edildi. 4 temel beceriye ayrılan o 3 ders ise Türkçe, İngilizce ve Türk Dili Edebiyatı oldu.

5 Yıllık Strateji Planı Kapsamında Yer Verildi!

Bakanlık yakın zamanda da buna benzeyen bir açıklamada bulunmuştu. 2024-2028 yıllarında geçerli olacak 5 yıllık strateji planı kapsamında MEB'in 3 branşın öğretmenleri için aldığı farklı kararlar gündeme getirilmişti. Bunlardan birincisi 4 temel beceri iken diğer kodlama eğitimindeki kademeli yaygınlaştırma müjdesiydi. Belirlenen branşlarda alınan karar neye sebep olacak? sorusuna 3 farklı branşta uygulanacak. 4 temel beceri dağılımının branşlardaki normları artırması bekleniyor.