Yönetici atama takviminin atanmasıyla birlikte MEB Proje okullarında yönetici olmak isteyenlerin hangi şartlara sahip olması gerektiği netlik kazanmıştır. MEB Proje Okullarına Yönetici Başvuru Şartları Nedir? Gibi soruların yanıtlarına da bu sayede ulaşmak mümkündür. Tüm öğretmenlerin başvuru yapıp yapmayacağı ve ekstra bir şartın olup olmadığı araştırılmaktadır. Belirli şartlara göre yapılacak olan yönetici atamalarında proje okullarını seçecekler için dikkat edileceklere yer verilmektedir.

Proje Okullarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu Yayımlandı mı?

Yayımlanan kılavuz doğrultusunda müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına başvuru yapacak olan adayların yalnızca bir görev için tercih yapmalarına olanak verilecektir. Elektronik başvuru formunun doldurulmasıyla alınacak olan talepler için takip edilmesi gereken web siteleri mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr olacaktır.

Adayların en fazla 10 okul için tercih yapmaları istenecektir. Başvuru yapmak isteyenlerin incelemeleri gereken şartlar için ziyaret edebilecekleri sayfa ise www.personel.meb.gov.tr adresi olacaktır. 12-14 Mart'ta alınacak olan başvuru sonuçlarının ilan edileceği tarih ise 1 Nisan 2024 tarihi olacaktır. 657 DMK'nın 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrasında memur veya sözleşmeli personel olarak çalışmanın yanında birtakım şartlar da bulunmaktadır.