Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ülkemizde ortak olarak sınav düzenleme kararı almıştı. Bu karar kapsamında ortaokul ve lise öğrenci ülke genelinde sınıflarına göre aynı anda sınava girecek. Bu kararın duyurulmasının ardından bir süredir sınav tarihleri merak ediliyordu. MEB ortak sınav tarihlerini açıkladı. Bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıf ‘’Türkçe’’ ve ‘’matematik’’ 9. sınıflarda da ‘’Türk Dili ve Edebiyatı’’ ile ‘’Matematik’’ derslerinin ikinci sınavları tüm ülkede ortak olarak düzenlenecek. MEB ortak sınav tarihleri ne zaman?

MEB Ortak Sınav Tarihleri 2023-2024MEB-LOGO

Alınan kararlar doğrultusunda ortak sınav takvimi duyuruldu. 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe ve matematik sınavları ülke genelinde 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile matematik sınavları 27 Aralık 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Sınavlar iş günlerinde yapılacak, hafta sonuna bırakılmayacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan sorular okullara gönderilecek, sınav okul tarafından gerçekleştirilecek optikler ise, il ölçme değerlendirme merkezine iletilecek.

Bakanlık hangi sınavların hangi kademelerde yapılacağı ile sınav tarihlerini illere resmi yazı olarak gönderdi.

Sınavın amacı ülke, il ve ilçede öğrencilerin değerlendirmesinde ve müfredatın nasıl işlediğini gözlemleme olarak belirlendi. Bu sayede eğitim müfredatında birlik sağlanması hedefleniyor. İl  ve ilçe arasında değerlendirme yapılabilecek ancak okullar arası karşılaştırmalı veri elde edilmeyecek.