Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim verilen okullarda müfredat değişikliği için geri sayım başladı. Kademeli değişim sürecinde 1. 5. ve 9. sınıflara özel bu sistemde neler yer alacak?

Bilgi temelli müfredat anlayışından beceri ve örgüsü temelli müfredat anlayışına geçiş yapılacak. Kademeli olarak yapılacak müfredat değişikliği ile ilgili Milli Eğitim Bakanı çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Yeni müfredatın duyurulmasına sayılı günler kala sosyal, duygusal ve kavramsal becerilerin gelişebilmesi adına tasarlanan bu müfredatın detayları da belli olmaya başladı.

Eğitim Sisteminde Ne Değişecek?

Yusuf Tekin konuyla ilgili “Yeni müfredat hazır ve yakında duyuracağız” diyerek önümüzdeki haftayı işaret etti. Yeni haftanın ilk günlerinde yapılması beklenen paylaşım Şubat ayı bitmeden kamuoyuna duyurulacak.

Yeni müfredatın içerikleri daha da sadeleştirilmesi beklenirken ders saatlerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı da ifadelere eklendi. Uygulama önce 1. 5. ve 9. sınıflarda başlatılacak. Bu karar kapsamlı değişikliğe sebep olabileceği için gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak.