Öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini destekleyici ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ile ilgili beklenen açıklama geldi. İOKBS başvuru ekranı ve başvuru için son gün haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı için başvurular 13 Şubat tarihinde başladı. Akıllardaki tek soru İOKBS başvuruları nasıl yapılır oldu? Başvuru şartlarını karşılayan her öğrenci online platform üzerinden yapacakları ön başvuru sonrası başvurusunu okul müdürlüğüne ileterek sistem tarafından onaylanmasını talep edebilecek.

Bursluluk Sınavı Başvurusu için Son Gün!

Açıklanan başvuru kılavuzunda yer alan başvuru tarihleri 13 Şubat 2024 Salı günü ile 1 Mart 2024 Cuma günü oldu. Bursluluk sınavına başvuruda bulunmak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden veya e-okul internet adresinden başvuru yapabilmesi mümkün olacak.

Bursluluk Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

İOKBS başvurusunda bulunmak isteyenlerin mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarına taşıması TC vatandaşı olması 5. 6. 7. 8. sınıflar ile 9. 10. ve 11. sınıflarda öğrenci olması gerekecek. Başvuru tarihleri tamamlandıktan sonra bursluluk sınavı için 21 Nisan Pazar günü saat 10.00'da düzenlenecek sınava giriş yapılabilecek.