Kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte LGS Başvuruları Otomatik Yapılıyor mu? Gibi soruların sıkça sorulduğu görülmektedir. 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak olan başvurular ile ilgili pek çok konu netlik kazanmıştır. Covid-19 sürecinde başlatılan ve günümüze dek devam eden bir uygulamanın sonuna gelinmiştir. Buna göre 8. sınıflar için başvuruların otomatik yapılmayacağı aktarılmaktadır. Sınava katılmak isteyenlerin başvuru yapıp yapmadığına bakılacak.

LGS İçin E-Başvuru Yapabileceksiniz

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılmak isteyen öğrencilerin e-başvuru yapmalarına imkan verilmektedir. Elektronik ortamlarda gerçekleştirilecek olan başvurulara 1 Nisan 2024 tarihine dek Okul Müdürlükleri tarafından onay verilecektir. E-okul kaydı bulunmayan ve yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin ise kılavuzdaki şartlara uygun şekilde form doldurmaları gerekmektedir.

Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi İle Yabancı Dil derslerinden 50 soru için 75 dakikalık süre 2 Haziran Pazar günü saat 09.30’da gerçekleştirilecek birinci oturumda verilecektir. Matematik Ve Fen Bilimleri dersleri ise saat 11.30’da ikinci oturumda 40 soru olarak ve 80 dakikalık sürede tamamlanacaktır.