Cumhuriyetin 100. yılına özel başlatılan özel proje kapsamında 100 kadın öğretmen adayının gelişim programı ile ilgili eğitim desteği verilmeye devam ediyor.

Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler projesi kapsamında 100 kadın öğretmen 9 ay boyunca burs ve çeşitli eğitim olanakları ile destekleniyor. Alarko Holding tarafından yapılan program kapsamında 2.210 genç öğretmen adayının başvurusu sonrası ön koşulu sağlayan 1.700 kişi değerlendirmeye alındı. Depremzede öğretmen adayları öncelikli olarak değerlendirildi. 29 farklı şehirden 39 farklı üniversitede eğitim gören yüz öğrencinin burs imkanından faydalanması sağlanıldı.

Proje Ne Zaman Sona Erecek?

Öğrencilerin kendi ortamında farklı tasarımlarla etkileşimli şekilde öğrenme deneyimini geliştirebilmek amacıyla verilen çevrimiçi eğitimde etkileşim, ders tasarımı projesine ek olarak burs desteği verilmeye devam ediyor. 6 farklı eğitim modülünden oluşan bu projenin Nisan ayına kadar süreceği ifade ediliyor.

Verilen eğitimlerle beraber burs desteğinden faydalanan öğretmen adayları süreç tamamlandıktan sonra Çevre Okuryazarlığı ve Transaksiyonel Analiz, Liderlik Gelişim Yolculuğu eğitimlerini alıp tamamlayarak gelecekte mesleklerine daha donanımlı şekilde adım atabilmeleri sağlanacak.