Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihi 21 Ağustos oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarihi Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı beklenen açıklamayı yaptı. 21 Ağustos’ta başvuruların başlayacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan her ikisi de 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini tamamlamayan ve farklı illerde görev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme işlemlerine yönelik duyuru yayınlandı. Yapılacak atamalar ilgililere kısa mesaj yoluyla bilgi verilerek duyurulacak.

Sözleşmeli Öğretmen Süresi Kaç Yıl

Sözleşmeli öğretmenler tam üç yıl görev yapınca kadroya geçmektedir. (652 sayılı KHK) ve kadroya geçince de özür grubu tayini isteyebilmektedir. Ancak aile birliğine bağlı olarak yapılan düzenleme ile 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlere isteğe bağlı kadroya geçiş hakkı tanındı. Hak sahibi öğretmenler yapılan duyurulara göre başvurularını gerçekleştirebiliyor.