Meteoroloji uzmanları İstanbul için vortex uyarısı yapmıştı. Sağanak yağışın ötesinde doğal afet gibi vuracağı söylenen yağışlar Perşembe günü itibarıyla başladı. Öğle saatlerinde başlayan yağış özellikle İstanbul Avrupa Yakası’nda şiddetini arttırdı. Yağışların ardından İstanbul’da okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler valilik açıklamalarını merak ediyor.

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi Mi?

İstanbul valiliği henüz okulların tatil edildiğine dair bir açıklama yapmadı. İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." dedi.

Afad’dan İstanbul’a Uyarı

İstanbul Valisi Davut Gül’ün açıklamalarının ardından bir açıklama da AFAD’dan geldi.

AFAD, "İstanbul'da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel yıldırım ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı" dedi.

İstanbul’da Hava Nasıl Olacak?

İstanbul’da bugün öğle saatlerinde başlayan yarın şiddetini arttıracak. Yağışlar Pazartesi gününe dek sürecek. Yağışlar Salı günü yerini parçalı bulutlu havaya Çarşamba günü ise Güneşe bırakacak.

Bu yağışların son zamanlarda alarm veren barajların doluluğuna büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.

Okulların tatil olmasıyla ilgili resmi bir açıklama gelirse sitemizden paylaşacağız.