Depreme dayanıklı olmayan okullar deprem sonrası gündemden düşmüyor. Özellikle İstanbul’da beklenen deprem yüzünden veliler çocuklarını okullara gönderirken iki kere düşünüyor. Peki okullar yeteri kadar dayanıklı mı? Gerekli önlemler alındı mı? İşte ayrıntılar…

Depreme Dayanıklı Olmayan Okullar Tamamen Boşaltıldı!

İstanbul'daki okulların depreme dayanıklılığı ve dönüşümleriyle ilgili yöneltilen soru üzerine Yentür, şunları dile getirdi:

"İstanbul'da ikili eğitim yapan okullarımızın sayısı bu dönemlerde biraz arttı. Sebebi, deprem dayanıklılık testlerinde yeterli performansa sahip olmayan okullarımızı boşaltmamız. Bütün mali kaynağa sahip olsanız bile bir anda okul yapmak mümkün değil. 1-2 yıllık süreç gerekiyor. Bu süreci bekleyip çocuklarımızı o binalarda tutmamız düşünülemez. Bu yüzden ikili eğitim yapıyoruz. 6 Şubat depreminin ardından 100'e yakın okul deprem riskleri yapıldıktan sonra bir gecede boşaltıldı. Okulların bir kısmının yapımı, bir kısmının da süreci devam ediyor. Şu anda yaklaşık 400 şantiye var. İhaleler yapıldıkça sayılar artıyor. Riskli bulduğumuz hiçbir yapıda çocuklarımızı barındırmıyoruz. En yakındaki okula taşıyoruz. İkili eğitim şartları zor da olsa güvenli."

Sınıfın Temsilcisi Öğretmenimizdir!

Sınıf annesi sorusu üzerine de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Yentür “sınıfın temsilcisi öğretmenimizdir” dedi ve açıklamalarda bulundu. O açıklamalar şöyle;

"Sınıfın temsilcisi öğretmenimizdir. Okul Aile Birliği yasal temsilci olarak belirli sınıf gruplarıyla biraz daha yakın temasta olabilir. Bu doğal bir şey ama bunun dışında alternatif bir şeyin olması yasal açıdan da mümkün değil. Bunula ilgili aksi bir durum varsa yönetici olarak takipçisi olup, gerekli tedbirleri almak durumundayız. Devir iletişim ötesi bir devir. Bugün velilerimiz, milli eğitim bakanına, şehrin valisine, kaymakama, milli eğitim müdürüne derdini, isteğini aracısız iletebiliyor. Açık Kapı, CİMER gibi uygulamaların yanı sıra okul müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz var. Kurumsal hesaplarımız veli mesajlarına açık. Bire bir takip ediyor ve dönüş yapıyoruz. İstekleri, şikayetleri karşılık buluyor, hiç endişeleri olmasın."

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Kimdir?

Murat Mücahit Yentür, Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Maden’de, lise öğrenimini Yalova’da tamamlayan Yentür; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamlayan Yentür, 2023 Haziran ayında Eğitim Bilimleri alanında doçentlik ünvanını aldı. Bu çalışmalara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir.