Türkiye’nin en büyük lise kampüsünün inşaa edildiği İstanbul Esenyurt'ta Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından gerekli incelemelerin yapıldığını bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 2024-2025 eğitim öğretim yılında kullanıma hazır hale getirilerek açılması planlanan kampüs ile ilgili detaylara yer verilmiştir.

Temel atma törenine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Esenyurt Lise Eğitim Kampüsü için incelemeleri gerçekleştirmek üzere Bakan Yusuf Tekin, Esenyurt Orhangazi Mahallesi'ni ziyaret etmiştir.

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır Olacak

Bakan Tekin’in yaptığı açıklamada ilk olarak önemli bilgilerin ve değerlerin yer alacağı Esenyurtlu evlatlarımıza hayırlı olmasını dilediğini belirtebiliriz. Ayrıca bu dev kampüs içerisinde yer alacak alanlara değindiğini de aktarabiliriz.

Kampüs içerisinde yer alacak beş Anadolu lisesinden, fen lisesi ve mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile Anadolu imam hatip lisesi, kız öğrenci yurdu, erkek öğrenci yurdu, bilim ve sanat merkezinden, planetaryum ve konferans salonu, amfi tiyatro, açık ve kapalı spor salonları, kütüphanelerden, atölyelerden ve ibadethanelerden söz edildiği kaydedilmiştir. %90’ından fazlası tamamlanan inşaatın 2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılmasının hedeflendiği vurgulanmıştır.