Türkiye deyim yerindeyse nefesini tuttu kar yağışı bekliyor. Aralık ayı sonu itibariyle bazı şehirlerimizde bahar havası yaşansa da sıcak havalar fazla uzun sürmeyecek. Son modellerde İstanbul’a yoğun kar yağışı gösterirken öğrenciler ‘kar tatili olur mu?’nun peşinde.

Türkiye mi İtalya mı?

Amerika ve Avrupa hava model güncellemeleri kutuplardan ayrılan soğukların Avrupa kıtası üzerine doğru geldiği verisini paylaşmıştı. Yoğun kar yağışlı sistemin Türkiye’ye mi yoksa İtalya’ya mı gideceği netlik kazanmamıştı. Son güncellemelerle birlikte Türkiye kar yağışı rekabetini kazanmış gözüküyor.

10 Ocak’ta yoğun kar yağışı bekleniyor

Kutuplardan ayrılan yoğun kar yağışlı sistemin Türkiye’ye giriş yapacağı tarih olarak 10 Ocak belirtiliyor. Yalnız bu kar yağışı geçtiğimiz senelerdeki yağışlara benzemeyecek. Öyle bir kar yağacak ki tüm Türkiye kara doyacak.

Kar tatili olur mu?

Beklenen kar yağışıyla birlikte kar tatili olmasına meteoroloji uzmanları kesin gözüyle bakıyor. Ciddi derecede bir yağış öngören modellerin tahminlerinin tutması halinde eğitim öğretimi aksatacak düzeyde bir kar yağışı kaçınılmaz. Şimdiden öğrencilere hayırlı olsun.