Kahramanmaraş merkezli depremler bölgede derin üzüntüler ve kalıcı acılar bıraktı. Bir nebze bu acıları azaltmak için de projeler geliştirilmeye devam ediyor.

Öğretmen Dayanışma Alanı Açıldı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından, bölgedeki öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla tasarlanan Öğretmen Dayanışma Alanı, Hatay'da açıldı. Sabancı Vakfı'nın ana desteği ve Bank ABC'nink hayata geçen Öğretmen Ağı'nın Genel Koordinatörü Buket Sönmez, "Büyük acılar yaşanmış bu coğrafyada, öğretmen dayanışması için bir alan yaratabilmiş olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Öğretmenlerin Birbirinden Öğrenmesi Önemli!

Açılış etkinliğinde, Öğretmen Ağı gönüllü öğretmeni, Değişim Elçisi Ayhan Binici, böyle bir alanın varlığının kendisine umut verdiğini belirterek, “En önemli nokta öğretmenin birbirinden öğrenmesi. Bu alanda bu tür çalışmaların yapılacak olması bölgedeki önemli bir açığı kapatacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde eğitim ve insani yardım alanındaki rehabilitasyon için kaynak ayıran Bank ABC’nin Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Aksoy, öğretmenlerin bu ülkenin en önemli meslek gruplarından olduğunu belirterek, “Öğretmenler bu ülkenin kilit taşıdır. Bu alanın öğretmenlerin motivasyonunu daha da artıracağını umut ediyoruz.” dedi.