Korkutan Eris varyantı yayılmaya başladı. Görülen semptomlar uzmanlar tarafından açıklandı. Öğretmenlerin ve öğrencilerin de dikkat etmesi gereken varyant ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde…

Eris Varyantı Gündem Oldu

Eris varyantı diğer hastalıklara da benzer özellikler taşıması herkesi tedirgin etti. Bu yüzden ayırt etmek için laboratuar testi büyük önem taşıyor. Eris varyantı Omicron varyantının bir alt türü olarak geçiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da yurtdışı temaslı 9 kişi de eris varyantı tespit edildiği açıklamıştı. Bunun sonunda gündem olan varyant ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için yazıyoruz.

Eris Varyantı Özellikler ve Belirtileri Neler?

Eris varyantı bugüne dek koronovirüs varyantları içinde bulaşıcı hızı en yüksel olan virüs. Dikkat etmesi gereken en önemli yaş grubu yine 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar. Aynı koronavirüsün ilk zamanları gibi alkollü dezenfektanları hayatımızda sık sık yer vermeliyiz. Bunun dışında ilk günler gibi dikkat etmekte de fayda var. Önemli belirtiler arasında ateş, öksürük, yorgunluk, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı gibi semptomların olabileceği açıklandı.