Son yılların en popüler tarihçilerin olan Emrah Safa Gürkan, katıldığı programlarda eğitim hakkında da açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak ‘Cumhuriyetin 100 Günü’ ve ‘Cumhuriyetin 100 İnsanı’ kitaplarını okuyucularıyla buluşturan Gürkan’ın eserleri beğeni topladı.

Emrah Safa Gürkan, eğitim konusunda velilerin sık yaptığı bir hatadan bahsederken hatanın adını da ‘endişeli veli sendromu’ koydu. Gürkan bir çocuk için en kötü şey, ailesinin onlar için endişelendiğini görmesi dedi. Bunun çocukların özgüvenini kıracağını söyleyen Gürkan kendi çocuklarını yetiştirme tarzını örnek gösterdi.

‘Ben çocuklarıma hiç yaşatmadım’

Çocuklarını yetiştirirken bu duyguyu çocuklarına hiç yaşatmadığını vurgulayan Gürkan ‘’ben çocuklarıma onlarla hep gurur duyduğumu, arkasında durduğumu hissettirdim. Hayatta ne istiyorlarsa -bu başarmak da olabilir, mutlu olmak da olabilir, bir kasabada yaşamak da olabilir- arkasında olduğumu hissettirdim. Ama bir kuralım var. Disiplinli olacaklar, aynı hatayı iki defa yapmayacaklar. Başka bir kuralım yok. Aynı hatayı iki defa yaparlarsa başka türlü konuşma yaparım’’ dedi.