Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin saatlik ek ders ücretlerinde %25 ilave artışa gittiklerini, böylece aylık ücretlerinde 2023 yılı içinde %91’e varan bir artış sağlanmış olacağını bizzat açıklamıştı.

1 ay oldu verilen sözler tutulmadı

Bu açıklama 15 Eylül 2023 tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmasına rağmen 17 Ekim itibariyle konuyla ilgili henüz bir gelişme kaydedilmiş değil. Hala konuyla ilgili resmi gazeteye yansıyan bir durum olmaması akıllara seçim öncesinde verilen mülakatların kaldırılması vaadini getirdi. Eğitim camiasında özellikle atanmayı bekleyen öğretmenlerimizin uzun süredir 1 numaralı gündem maddesi olan mülakatların, seçimden önce kalkacağı sözü verilmesine karşın seçimden sonra kaldırılmayacağı mülakat sisteminde revizyona gidileceği açıklanmıştı.

Ek ders ücretlerinde vadedilen artışın gerçekleşmesini bekleyen ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler adına konuyu Öğretmen Haber olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Yüzde 25 zam kadrolu öğretmenler için geçerli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ek ders ücretlerindeki ilave artış sadece ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler için geçerli olacak. Kadrolu öğretmenler için ilave artış söz konusu değil.