Bayram öncesinde yatırılması için planlama yapılan ve hesaplama işlemlerine göz atılan ek ders ödemelerine dair detaylara erişebileceksiniz. Öğretmenlerin yakından ilgilendikleri konulardan birisi olan ek ders ödemelerinin bayram öncesinde yapılması planlanmaktadır. Önümüzdeki haftalarda hesaplanacak olan ek ders ödemeleri ile ilgili bilgileri elde edebilir ve kaç haftalık ek ders alacağınızı hesaplayabilirsiniz.

Bayram Öncesinde Ek Ders Ödemeleri Yapılacak Mı?

Önümüzdeki hafta itibariyle öğretmenlere bayram öncesinde ek ders ödenmesiyle ilgili çalışmaların başlayacağı ve hesaplamaların da bu süreçte tamamlanacağı belirtilmektedir. Şubat ayının son haftasında 1 Mart tarihinin Cuma’ya denk gelmesi sebebiyle, Mart ayında yapılacak ek ders ödemelerinde Şubat ayının da dahil olacağı belirtilmektedir.

Böylelikle öğretmenlerin ek ders ödemelerinde hesap yapılırken 5 hafta üzerinden değerlendirileceği aktarılmaktadır. Haftalık ek ders saatlerini 5 ile çarparak elde edeceğiniz tutarı hesaplayabilirsiniz. Ancak ücretli öğretmenlerde hafta bütünlüğünün söz konusu olmayacağını ve girilen ders saatleri üzerinden bu ödemelere dair hesaplamaların yapılacağını da aktarmaktayız. Dolayısıyla bu uygulamanın ücretli öğretmenler için geçerli olmayacağı belirtilmektedir.