Eğitim ödenekleri ne zaman yatırılacak konusu gündemden düşmüyor. Ne zaman yatırılacağı dışında ne kadar olacağı da sorulan sorular arasında. İşte detaylar…

Öğretmenlerin Bu Sene ki Eğitim Ödenekleri Ne Zaman Yatacak?

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerindeki bir takım kazanımlar belli oldu. Buna göre öğretmenlerin eğitim ödeneğine zam geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için zamlı ödenekler ne zaman yatırılacağına dair Eğitim Bir Sen’den açıklama geldi. Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklamalarda eğitim ödenekleri 4500 gösterge x memur aylık katsayısına bağlandı. Hesaplandığında 2.296 TL gibi bir rakamın yatırılacağı öngörülüyor. Resmi bir açıklama gelmedi. Ancak yapılan diğer açıklamalara göre imzalar atıldıktan sonra Eylül ayında öğretmenlerin hesaplarına eğitim ödenekleri yatırılacak.

Eğitim Bir Sen Açıkladı

''Eğitim yılına hazırlık ödeneğinde artış sağladık. Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğini gösterge rakamına bağlayarak %64 oranında artış sağladık. Hazırlık ödeneğinin 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında ödenmesini elde ettik.'' ifadeleri kullanıldı.