Eğitim-iş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman aylık ödüllendirme sistemiyle ilgili açıklamalar yaptı, itirazlarda bulundu. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde aylık ödüllendirilen öğretmen listelerinde adam kayırma yapıldığını iddia etti.

Yurtman: Açıklama bekliyoruz

Daha önceki yıl da ödül için çalışan öğretmenlerin fişlendiğini söyleyen Yurtman listelerdeki öğretmenlerin hangi kriterlere göre ödüllendirildiğini sordu. Hüseyin Yurtman’ın açıklamaları:

2023 yılında Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde görev yapan eğitim emekçilerinden aylık ile ödüllendirilenlerin listesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı. Öncelikle hak ederek bu ödülü kazanan eğitim emekçilerini kutluyorum. Ancak açıklanan bu liste eğitim camiasında büyük tepkilere yol açmıştır. Görünen o ki; geçen yıl aynı ödül için çalışanları fişleyerek büyük skandala yol açan Milli Eğitim Müdürlüğü yaşananlardan bir ders çıkarmamış benzer kayırmaları bu yılda da yapmıştır. Hangi kriterlere bakıldığı belli olmayan ve şeffaf bir değerlendirme yapılmayan bu ödül alanlar listesi eğitim camiasının içine sinmemiştir. Eğitim İş Sendikası olarak hakları yenmiş, liyakatli çalışkan eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtiyor ve Milli Eğitim müdürlüğünden tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.