Ara tatilde öğretmenler mesleki çalışmalara katılmakla yükümlü. Katılmayan öğretmenlerin öğretmenlerin ek ders ücretlerini alamayacakları duyuruldu. Ara tatil öncesinde ise Milli Eğitim Bakanı Tekin, seminer çalışmalarının uzaktan yapılacağını açıklayana kadar öğretmenlerin gündemi çalışmaların online olmasıydı.

Sendikalar, öğretmenlerin bireyse tepkileriyle Bakan Tekin bu dönemki ara tatil mesleki çalışmalarının uzaktan yapılmasına ikna olmuştu. Yalnız Tekin son kez seminer çalışmalarının uzaktan yapıldığını da kesin bir dille vurguladı. Bundan sonraki seminer çalışmalarının yüz yüze yapılacağını ve öğretmenlerin buna göre hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi.

2.dönem ara tatil ne zaman?

2. dönem ara tatil tarihlerini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. 8 Nisan Pazartesi günü başlayacak ara tatil 12 Nisan 2024 Cuma günü ise son bulacak. Bakan Tekin’e göre bu ara tatildeki mesleki çalışmalar ortak fiziki ortamda yüz yüze yapılacak. Ancak bu noktada büyük bir problem mevcut. Çünkü Ramazan Bayramı da ara tatil dönemiyle aynı haftaya denk geliyor. 10 Nisan Çarşamba günü başlayan Ramazan Bayramında öğretmenler seminerler için okula gidemeyeceği için 2.dönemde de seminerler yüz yüze olmayabilir.