Bu yazımızda dünyanın en kalabalık şehirleri hangileri olduğunu kaleme aldık. Dünya ülkeleri arasında en kalabalık şehirlerini araştırırken bu şehirlerde insanların hayat standartları ve kalabalık şehirlerde yaşamanın zorluklarından söz edeceğiz. Bizim ülkemizden başlayıp araştırdığımız kalabalık şehirleri sıralayacağız. Öncelikle İstanbul dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor.

İstanbul’da yaşamak hiç de kolay değil. İstanbul’da iş bulmak kolay ama ev bulmak oldukça zor oluyor. İstanbul gibi büyük ve kalabalık bir şehirde yaşamanın avantajları olduğu gibi dezavantajları bulunuyor. Mesela İstanbul’da kiralar çok yüksek oluşu ve günün her saatinde trafik sorunu olması bu şehrin dezavantajlarından bir kaçı. Şimdi gelin bakalım dünyanın en kalabalık şehirleri hangileriymiş.

Dünyanın En Kalabalık Şehirleri Hangileri?

Dünyanın en kalabalık şehri Japonya’nın başkenti Tokyo

Tokyo hem dünyanın hem de kendi ülkesi Japonya’nın en büyük şehridir. Ülkenin başkenti Tokyo 39.105.000 bin nüfus sayısı ile dünyanın en kalabalık şehri olarak rekor kırmış bir şehirdir. Tokyo aynı zamanda teknolojik ürünlerin kaynağı olarak büyük bir ekonomik güce sahip bir şehirdir. Şehrin cehresi modern binaları ve insan seli akan caddeleri şehir fotoğraflarına poz verir.

Dünyanın En Kalabalık Şehri Hindistan’ın Başkenti Delhi

Dünyanın en kalabalık şehirleri arasında Hindistan’ın başkenti Delhi’de yer alıyor. Delhi’nin nüfus sayısı 31.870.000 bini aşmak üzere. Ülkesinin en şık ve en modern şehri olan Delhi fotoğraflara verdiği pozlarda fraklı mimari yapısının yanı sıra yüksek binaları ile insan kalıkları ile çıkıyor. Delhi yakın zamanda çini geçerek dünyanın en kalabalık şehirleri arasında birinciliği alacağa benziyor. Bu şehirde sokaklar caddeler toplu taşıma araçlar sürekli günün her saatinde kalabalık oluyor.

Dünyanın En Kalabalık Şehri Çin’in En Büyük Şehri Şanghay

Ülke genelinde çok kalabalık olarak bilinen Çin’in Şanghay şehri de dünyanın en kalabalık şehirleri arasında. 27 milyon 796 bin nüfus sayılı ile liman kenti olan Şanghay dünyanın en zengin şehirleri arasında da ilk başlarda geliyor. Dünyanın ekonomik nabzını telinde tutan bu şehir önemli ticaret fuarları ile her yıl dünya kadar iş insanını ağırlıyor.

Dünyanın En Kalabalık Şehri Brezilya’nın En Büyük Kenti Sao Paulo

Sadece kendi ülkesi için değil dünya içinde önemli olan Sao Paulo şehri dünyanın en kalabalık şehirleri arasında bulunuyor. Sao Paulo Brezilya’nın en büyük kentleri arasında olup ülkesine sanayisi, ticareti, bankacılık hizmeti ve turizm sektörü ile büyük kazançlar sağlıyor. Sao Paulo, 22 milyon 237 bin nüfusa sahiptir.

Dünyanın En Kalabalık Şehri Meksika’nın Başkenti Mexcio City

Meksika’nın başkenti Mexico City, 21 milyon 919 bin nüfusu sayısı ile hem ülkesinin hem de dünyanın en kalabalık şehirleri arasında. Meksika’nın başkenti hem kültürel anlamda çok zengin hem de ekonomik anlamda zengin olan bir şehirdir.

Dünyanın En Kalabalık Şehri Bangladeş’in Başkenti Dakka

Bangladeş’in başkenti Dakka dünyanın en kalabalık şehirleri arasın yer alıyor. Dakka 21 milyon 741 bin kişilik nüfusuyla bu şehirde yaşayanları bir hayli zorluyor. Dakka’da yaşamanın dezavantajları arasında trafik yoğunluğu ve pahalı bir şehir olması ilk sıralarda yer alıyor.