Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından getirilen yeniliklerden birisi olan Okullardaki Devamsızlık İle İlgili Yeni Gelişmeler hakkında kapsamlı bilgileri aktarıyoruz. Buna göre e-okul üzerinde gerçekleştirilecek işlemler ile ilgili bilgileri kapsamlı bir şekilde elde edeceksiniz. Okul Müdürlerinin geçmişe dönük devamsızlıkları değiştiremeyeceği bu yeni düzenlemenin detayları sizleri bekliyor olacaktır.

Okul Müdürleri Devamsızlıklarda Değişiklik Yapamayacak

Geçmişe dönük birkaç haftalık süreçte değişikliklerin okul müdürleri tarafından yapılması mümkün iken, yeni düzenlemelere göre aynı gün içerisinde veya 1 gün öncesinde girilen devamsızlıklara yönelik değişiklik yapılması mümkün hale gelmiştir. Yalnızca stajyer öğrencilerin bulunduğu eğitim kurumlarında devamsızlık bilgilerinin şirketler tarafından gönderilmesi sebebiyle aktif iş günü ve en fazla 5 iş gününü geçmeyecek şekilde girilebileceği bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu düzenleme için Anadolu meslek liselerinde görevli müdürlerin talepleri dikkate alınmıştır.

Devamsızlıklara ilişkin güncellemeler bununla da sınırlı kalmayıp, devamsızlık süreleri özürsüz olarak 10 günü, toplamda ise 30 günü geçen öğrencilerin ders puanlarına bakılmaksızın başarısız olacaklarına dair değişiklikler de uygulanmaktaydı.