Ortaokul ve liselerde 4, 5, 8 ve 9. Sınıf Öğrencilerini ilgilendiren bir sınavın Dene Yap Atölyeleri kapsamında gerçekleştirileceği açıklanmıştır. İşte bu aşamada ise pek çok kişinin aklında soru işaretleri ortaya çıkmıştır. Dene yap atölyelerinin ne olduğunu ve bu sınavlara katılma şartlarını merak eden öğrenciler ve veliler tarafından araştırmalar yapılmaktadır.

Ülkemizdeki teknoloji alanında gelişimin desteklenmesi ve ivmelenmesi amacıyla gerçekleştirilen bir proje olarak karşınıza Dene Yap Atölyeleri çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde 81 ilde uygulanacak olan bu proje için çeşitli kurum ve kuruluşların önemli iş birliği tesis ettiklerine dikkat çekilmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tübitak ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı gibi kurum ve kuruluşların Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında gerçekleştirdikleri bu işbirliği ile hayata geçirilecek bir projedir.

Sınav Başvuruları Ne Zaman?

Ortaokul düzeyinde 4. ve 5. lise düzeyinde ise 8 , 9 ve lise hazırlık sınıflarında gerçekleştirilecek sınav başvuru tarihlerinin 25 Mart 2024 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmektedir.