Müdürlüğünü Salih Kaygusuz’un yaptığı Antalya MEM 10 Kasım programlarından ‘’İzmir Marşı’’  ‘’Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’’ ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar arasında yer alan ‘’Bülbülüm Altın Kafeste’’ şarkılarının çıkarılmasını istemişti. 3 hafta önce Atatürk düşmanlığının nereden geldiğini ve İzmir Marşı’nın ne sebeple programlardan çıkartılmasının istediğini Öğretmen Haber olarak sormuştuk.

Kaygusuz’dan 10 Kasım mesajı

Antalya İl Milli Eğitim Müdür Salih Kaygusuz yaşanan İzmir Marşı krizinin ardından, bugün oldukça uzun ve güzel bir 10 Kasım mesajı yayınladı. Kaygusuz’un mesajı:

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümünde; fikirleriyle bize yol göstermeye devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve ebediyette intikal etmiş bütün gazilerimizi rahmet, minnet ve tazimle yâd ediyoruz.

Atatürk, bütün ömrünü milletine adamış muzaffer komutan, yok edilmek istenen bir millete ufuk açan ileri görüşlü bir lider, fikirleriyle bütün mazlum dünya milletlerine ilham olan bir fikir adamıdır.

Milletimize sonsuz bir aşkla bağlı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, I. Dünya Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Dört tarafı düşman işgaline uğrayan Anadolu'muzu kurtarmak için özgürlük meşalesini yakmış ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Onun bağımsızlık aşkı, ileri görüşlülüğü, liderliği, askeri dehası, soğukkanlılıkla akılcı ve yerinde kararlar alabilmesi milletimizin yeniden dirilişine can suyu olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır.

Bizler, Atatürk'ün: "Maarif vekili olarak millî irfanı yükseltmeye çalışmak, en büyük emelimdir" sözünü rehber edindik. Onu ve düşüncelerini anlamak, onun şahsiyetini gençlerimize tanıtmak ve fikirleriyle geleceğimizi inşa etmek için bütün eğitim camiası olarak var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; ölümünün 85. seneidevriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve ahirete göçmüş gazilerimize rahmet diliyoruz. Aziz emanetleri emin ellerde...

Salih KAYGUSUZ

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ