Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı konuşmada memurların taleplerini bizzat Cumhurbaşkanı’na iletti.

Cumhurbaşkanına teşekkür

Genel Başkan Ali Yalçın sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programa katılımı için teşekkür ederek başladı. Yalçın, Sayın Cumhurbaşkanım, yurt dışından 80 sendika lideri arkadaşımız burada dayanışma içinde aramızdalar huzurunuzda onlara da Türkiye dostu, Memur-Sen dostu oldukları için özellikle teşekkür ediyorum dedi. Konuşmasına, Memur-Sen’in arama kurtarma ekibinin deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları överek devam eden Yalçın, Cumhurbaşkanı’nın Memur-Sen arama kurtarma ekibine üstün hizmet madalyası verdiğini hatırlattı.

Bizim için en büyük zam düşük enflasyon

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasının, memurların sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdiği bölümde kiraların yüksekliğinden şikayet etti. Kira artışlarıyla birlikte gelinen noktada barınma sorunları yaşanabildiğine dikkat çeken Yalçın, bizim için en büyük zam düşük enflasyon ve fiyat istikrarı dedi.

Düşük gelirli memura seyyanen zam talebi

Sayısı milyonları aşan kamu personellerinin seyyanen zam beklentisini dile getiren Yalçın, Cumhurbaşkanı’na 1.dereceye düşen memurların 3600 ek göstergeden faydalanmasıyla ilgili yaptığı düzenleme için de tekrar teşekkür etti. Sözlerini 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlayarak bitiren Yalçın’dan sonra konuşma sırası Cumhurbaşkanı Erdoğan’daydı.

En düşük emekli maaşı 7500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adeta mitinge çevirdiği Memur-Sen genel kurulunda, en düşük emekli maaşının 7500 TL olduğu müjdesi duyuruldu. Ayrıca Temmuz ayında 7500 TL üzerinde maaş alanlara seçim sonrası bir müjde daha vereceğini açıkladı.