Yasin Görmüş X platformunda yaptığı paylaşım ile mülakat tartışmasını körükledi. İnsiyatif Cumhurbaşkanı Erdoğan’da dedi. 

İnsiyatif Cumhurbaşkanı Erdoğan’da mı?

Öğretmen atamaları seçim öncesi ve seçim sonrası mülakat açıklamalarıyla bir süredir gündemde. Bu konu çözülmeyi beklerken öğretmen adayları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakat kaldırılacak konuşmaları paylaşılıyor. Ancak Bakan Yusuf Tekin’in de sürecin başından beri mülakat olmalı demesiyle beraber Erdoğan ve Yusuf Tekin ikilisini yine karşı karşıya getirdi.

Ancak son günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamalarla mülakat konusunda kesin kararın verilmediğini hissettiriyor. Eğitim yazarı Yasin Görmüş ise konu ile ilgili çarpıcı bir yazı paylaştı.

Görmüş yaptığı paylaşımda, öğretmen atamalarında mülakat ilgili inisiyatifin tamamen Cumhurbaşkanı'nda olduğunu söyledi. İşte Yasin Görmüş’ün o paylaşımı;

"Milli Eğitim Bakan Danışmanı, mülakatlar ile ilgili insiyatifin tamamen Cumhurbaşkanımızda olduğunu söylemiş. Hele şükür yetkili bir ağızdan duymuş olduk. Uzun zamandır anlatmak istediğim durum."