Cam balkon son yıllarda birçok kişinin tercihleri arasına girdi. Balkonunu kapatıp kış bahçesi yapanların ya da balkon alanını mutfağa, oturma odasına katanların sayısı hızla artıyor. Zaman zaman komşular arasında anlaşmazlığa da yol açan cam balkonlarla ilgili yaptıranlara kötü haber Yargıtaydan geldi.

Emsal karar çıktı kaçak yapı sayılabilir

Cam balkon yapılabilmesi için apartman sakinlerinin 4/5’inin yazılı izni gerektiği kararı Yargıtay tarafından alınırken aksi durumda cam balkonlar kaçak yapı sayılabilecek. Aynı zamanda konuyla ilgili emsal karar niteliği de taşıyan karar cam balkon yaptıranları üzdü. Dış cephenin ortak alan olarak değerlendirildiği kararda cam balkon yaptırmak isteyenler apartmanda yaşayan her 5 kişiden 4’ünün yazılı iznini alması gerekecek.

Karardan önce cam balkon yaptıranlara ne olacak?

Cam balkonu Yargıtay’ın aldığı karardan önce yaptırmış olmak, cam balkon yapımında kullanılan camın şeffaf ya da renkli olması, tek parça ya da birkaç parçadan oluşması, bina statiğini etkilememesi sonucu değiştirmeyecek. Daha önce yapılan cam balkonla ilgili dava açılması durumunda cam balkon yaptıran kişi emsal karara göre cam balkonunu yıkmak zorunda kalacak.