Memurlara zam oranının üstünde bir de seyyanen zammı ekleyerek maaşlarını alıyorlar. Memur emeklileri ise bu seyyanen zamdan faydalanamıyor. Bu nedenle de iki maaş arasında uçurum oluyor. Maaşlarda uçurum olunca maaşı azalmasın diye emekli olmak istemeyen öğretmenler yüzünden gençlerin önü nasıl açılacak ve atamalar bu kadar kapalıyken atamaların önü nasıl açılacak bu da merak konusu oldu.

Seyyanen Zam Çalışana Çözüm Emekliye Ceza Oldu

Temmuz ayındaki maaş katsayısına göre ilave ödeme (seyyanen zam) tutarı brüt 8 bin 139 TL’ye karşılık geliyor. Bu tutardan 62 TL damga vergisi kesildikten sonra net 8 bin 77 TL ödeniyor. Ocak ayından itibaren ise seyyanen zam tutarı brüt 12 bin 147 TL’ye çıkacak. Bundan 92 TL damga vergisi kesilecek. Net olarak 12 bin 55 TL olarak ödenecek.

Memurların ocak ayında alacakları maaşları hesaplanırken, ana maaşları yüzde 49.25 oranında artırılacak. Artırılan bu tutarlara 12 bin 055 TL ilave edilecek.

Memurlar emekli oluncaya kadar her 6 ayda bir artırılan seyyanen zammı almaya devam edecekler. Ancak, bu ilave ödeme emekli aylıklarına yansımayacak. Bu nedenle memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli olduklarında aldıkları aylık arasında uçurum artacak.

Memur sendikaları, uçurumun kapatılabilmesi için seyyanen zammın emekli memur aylıklarına da yansıtılmasını istiyorlar.