Günümüzde insanların en çok şikâyet oldukları durum fazla kilo, yağlanma, fazla kilodan dolayı kendini beğenememe durumudur. Hepimizin yemeği fazla kaçırdığı, bugün çok yedim ya dedikleri günler olmuştur. Bu gibi acil durumlar için yağ yakmamızı sağlayan detoks tariflerimiz var, simdi hep birlikte detoks tariflerimize bakalım.

Limonla Yağ Yakımı Detoks Suyu

Bu detoks suyunun en büyük özelliği belirli bölgelerdeki toplanmış yağ yakışını hızlandırmasıdır. Örneğin göbek çevresindeki yağların yakımı için çok etkili bir detoksdur. Yapılış`.

. 1 litre su

. 1 adet limonun dilimlenmiş hali

. Taze zencefil [ufak bir parça]

. 1 adet çubuk tarçın

. 1 adet doğal maden suyunun tümü

. Birkaç parça taze nane yaprağı

1 litre kaynamış suyun içine dilimlemiş olduğunuz limonu, taze zencefil parçasını, çubuk tarçını ve taze nane yaprağını atın. Hem suyun soğuması hem de içine attığımız malzemelerin suyla özdeşleşmesi için soğumaya bırakın. Suyumuz soğuduktan sonra içine maden suyunu ekleyin ve hazırlamış olduğumuz bu suyu gün içerisinde bitirin. Bu detoksu 5 gün aralıksız bir şekilde yaptıktan sonra etkisini göreceksiniz.

Zencefille Zayıflama Detoksu

Zencefilin tıbbi açıdan birçok yararı vardır. Bağışıklığımızı güçlendirir. Hastayken yapılan zencefilli bal karışımı öksürüğümüze iyi gelir. Bunun yanında zayıflamak isteyenlerin de gözbebeğidir. Zencefilli detoksumuzun hazırlanışına bakalım

. Taze zencefil [1adet]

. Sıcak su

1 litrelik bir kaba kaynamış suyumuzu boşaltalım içerisine küçük küçük doğradığımız zencefilleri atalım ve demlemeye bırakalım. İçimi kolay olsun diyenler içine limon dilimi de atabilirler. Gün içerisinde gelip gidip içerek tüketelim.

Salatalıklı, Naneli, Limonlu Detoks Suyu

.1 adet limon

.2 adet salatalık[boyutuna göre değişir]

.9-10 adet nane yaprağı

. 1 litre su

Salatalıklarımızı küp küp doğrayalım, limonumuzu dilimleyelim ve bir litre olan suyumuzun içine atalım ardından nanelerimizi ekleyelim ve bu hazırlamış olduğumuz karışımımızı 1 gece boyunca buzdolabında bekletelim, soğutalım. Ertesi gün detoks suyumuzu gün içerisinde tüketelim. Salatalığımızdaki toksinler ve bol su miktarıyla size aynı zamanda doyma hissi verecektir. Detoksumuzu 1hafta düzenli olarak uygulayıp sonuçlarını göreceğiz.