Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Şubat tarihinde başlatılan BİLSEM ön değerlendirme uygulama sonuçları sonunda belli oluyor.

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci kanalıma ve Yerleştirme ön değerlendirme sürecinde artık sona geliniyor. İlk kez 20 Şubat tarihinde başlatılan BİLSEM bireysel değerlendirme uygulama süreci ne zaman sona erecek? sorusu Bakanlık tarafından yanıt buldu.

Ön değerlendirme sürecinde başvuru yapılan alana yönelik şartları karşılayanlar uygulamada baraj puanını geçtiği anda değerlendirmeye alınma hakkına sahip olmuştu. Konuyla ilgili başarı sağlayan öğrencilerin giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüğü üzerinden alabilecekleri duyuruldu. Peki bireysel değerlendirme uygulamaları sırasında başarı elde eden öğrenciler ne zaman belli olacak?

Öğrenciler Sonuçları ve Değerlendirme Süreçleri

Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanıma ve Yerleştirme süreci ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı kesin sonuç tarihini paylaştı. Bireysel değerlendirmede hak kazanan öğrencilerin 18 Nisan 2024 tarihinde ilan edileceği duyuruldu.

Yetenek alanına göre sınıflandırılacak öğrenciler için değerlendirme süreci 26 Mayıs'ta başlayacak. Öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibari ile eğitim görmeye hak kazanacak. Bireysel değerlendirme sonuçları ise 31 Temmuz tarihinde belli olacak.