Eskişehir Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu Müdürü’nün beyaz önlük hediyesi için ölçü vermediği için tutanak tutulmak istediği belirtildi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan şu açıklamayı yaptı;

''Beyaz önlük meselesine ilişkin konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Sayın Bakanımız bir icraat yapacaksa bu işe beyaz önlükle başlamasın. Beyaz önlük meselesine harcayacakları paraları öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek olarak harcasınlar. Bugün öğrencilerimiz okullara aç geliyor” dedi.

“VALİ MEHMET KILIÇLAR ANAOKULU MÜDÜRÜ TUTANAK TUTMAYA ÇALIŞIYOR”

Eğitim Sen olarak net bir duruş sergiledik. Önlük ölçülerimizi vermiyoruz. Aynı şekilde yetkilileri de uyarıyoruz. Suç işlemeyin. Şu an itibariyle soruşturma açılan yok ama haklarında tutanak tutmaya çalışan okul idareleri var. Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında, Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu Müdürü’nü açıktan deşifre de ediyorum. Müdür açıktan suç işliyor. Yöneticimizin olduğu okulda tutanak tutmaya çalışıyor. Bana buradan yazılı bir belge göstermek zorundalar. Bakanlıktan gelen bir belge göstermek zorundalar. Aksi taktirde bu keyfi uygulamalarla ben yaptım oldu anlayışına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”