Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir program sırasında bütçede en büyük payın eğitime verildiğini ifade eden bir açıklamada bulundu. Bu paylaşım sonrası akıllara şu soru geldi: “Eğitime ayrılan yüksek bütçe ile atama sayısı bu yıl daha da artar mı?” merak edildi.

Geçtiğimiz yıl 25 Mart tarihinde paylaşılan öğretmen atama takvimi öğretmen adaylarını sevindirmişti. Mayıs ayı itibarıyla başlayan tercih işlemleri sonrası Nisan ayında yerleştirme süreci tamamlandı. 2023 yılında 45 milyon öğretmen ataması yapıldı.

2024 yılında bu sayının daha da yükselmesi bekleniyor. Öte yandan en fazla personele ihtiyaç duyulan branşlarda belli oldu. İlk 3 sırada Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yer alıyor.

Atama Takvimi Belli Oldu mu?

Uzayıp giden listenin 76. son sırasında Denizcilik ve Gemi Yönetimi bölümü yer alıyor. Konu hakkında Bakan Yusuf Tekin hangi açıklamayı yaptı?

KPSS sınavı ile ilgili son açıklamasını birkaç ay önce yapan ve ardından sessizliğe bürünen Bakan Tekin 2023 yılı KPSS puanı ile öğretmen alımı yapılacağını müjdeledi. “Tahmin ediyorum ki kabine toplantısında gündeme getirilecek” demiş olmasına rağmen seçim öncesi yapılan son kabine toplantısında öğretmenlerin durumuna değinilmedi. Konu ile ilgili Bakanlıktan yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.